Matkailuyritykset järjestävät matkoja turisteille

LomamatkaMatkatoimistot tarjoavat pääasiassa lentoja lomailijoille soveltuviin lomakohteisiin ulkomailla ja toisinaan niin ikään Suomessa. Tuollaiset matkanjärjestäjät ovat ns. täyden palvelemisen matkapalveluja, joilla on erittäin operoivan nettipalvelun lisäksi ainakin yksi kivijalkamatkatoimisto, sekä esimerkiksi oma bussikuljetus sekä lomamatkaoppaat lomakohteessa auttamassa matkalaisia. Näillä lomamatkatoimistoilla on lisäksi usein oma toimipisteensä matkakohteessa vieraassa maassa.

Tänään lukuisat matkatoimistot ovat niin sanottuja internet-matkapalveluja, eli ne toimivat ainoastaan netissä ja niiden avulla voi etsiä huokeita lomamatkalentoja, lomamatkapaketteja ja hotellihuoneita tietystä matkakohteesta lukuisan eri matkanjärjestäjän ja lentofirman valikoimasta.

Lomamatkan maksaminen matkanjärjestäjän kautta tapahtuu tätä nykyä todella monesti verkon kautta, ja matkapalvelun verkkopalvelusta haetaan sopiva matka, vaikkapa matkapaketti lentoineen ja hotelleineen, ja reissun hinta maksetaan välittömästi nettipankissa. Sitten lentoasiakirjat ja muut asiakirjat saa omaan sähköpostiosoitteeseen.

Matkatoimistoilla on monesti vakiokohteensa. Isoimmilla matkanjärjestäjillä paikkoja on runsaasti ja palvelu saattaa olla tasokasta myös niin, että matkakohteessa on apuna matkatoimiston oma kohdeopas ja matkaan kuuluu myös kuljetukset lentokentältä hotellille ja päinvastoin loman loppuessa.

Verkossa on niin ikään monia suosittuja nopeat lähdöt-palveluja, joiden avulla voi näppärästi löytää sopivan lomamatkapaketin tai esim. ainoastaan lennon tiettyyn lomamatkakohteeseen. Nopeissa lähdöissä ovat yleensä tarjolla suositut Etelä-Euroopan lämpimät lomamatkakohteet.

Matkustaminen on nykyisin erittäin tavallista, ja etenkin välimerelliset lomakohteet ovat hyvin kysyttyjä syksyisin, keväällä ja kesällä. Niin ikään kaukomatkapaketit ovat tätä nykyä niin ikään pidettyjä, ja tunnettuja lomapaikkoja ovat mm. Thaimaa, Australia ja Kuuba. Kaukolomamatkojen hinnat ovat yleensä tosin huomattavasti arvokkaampia kuin Välimeren alueen lomamatkat.

Talviaikaan suomalaisten matkailijoiden matkakohteena on ollut Kanariansaaret ja esimerkiksi Santa Cruz de Tenerife, sillä paikkaan järjestetään lukuisa määrä lentoja ja lisäksi matkakohde sijaitsee niin lähellä päiväntasaajaa, että paikassa on lämmintä ympäri vuoden, myös talvella kun Pohjoisessa paukkuu pakkanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *